Tasarımlarımız Uluslararası Piyasalarda

Tasarımlarımız Uluslararası Piyasalarda

Defne Mühendislik Ltd. Şti. 2005 yılında mühendislik, tasarım ve ürün geliştirme konularında ana ve yan sanayi firmalarına proje desteği vermek üzere faaliyetine başlamıştır. Otobüs iç trim parçaları ile dış görünüşü sağlayan ön ve arka masklar üzerine model olarak yapılan fiziksel parçaların üretim verilerinin detaylı olarak oluşturulması konusunda projeler gerçekleştirmiştir. Bu projelerden elde edilen deneyimlere dayanarak müşterilerine Endüstriyel Ürün tasarımı konusunda destek vermeye başlamıştır. Defne Mühendislik firmasının farklı sektörlerden elde ettiği tasarım tecrübeleri ile imalat alanındaki deneyimleri sonucunda Endüstriyel Ürün tasarımını alanında yaptığı projelerde hızlı, kaliteli sonuçlar elde etmektedir.

2008 yılında müşterimiz ile beraber başlattığımız yeni konsepte sahip şehir içi otobüs geliştirme projemiz seri üretime başlamıştır. Üretilen araçlar Azerbeycan başta olmak üzere Ortadoğu ve Asya pazarlarında rakiplerinden çok daha fazla bir ilgi ile rağbet görmeye başlamıştır.

Aracın ön ve arka yüzünün konsept, detay ve üretim tasarımları Defne Mühendislik Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilen aracın Ashok Leyland gibi 30 ülkede faaliyet gösteren Arge ve tasarım konusunda tecrübeli olan uluslararası bir firma tarafından beğenilip seri üretime alınması ayrı bir gurur kaynağımızdır. Hindistan gayri safi yurtiçi hasıla da dünya dördüncüsüdür. 2020 yılında ilk üç ülke arasında olacağı ön görülmektedir. Asya ve Avrupa pazarlarını iyi analiz edebilen firmalardan biri olan Ashok Leyland ülkemizde yapılan yerli tasarımların; faaliyet gösterdikleri ülkelerde yüksek pazar payı bulacağını ön görebilen firmalardandır.

Tersine Mühendislik araçları kullanılarak yapılan yeni konsept tasarım, firmamızın Endüstriyel Ürün Geliştirme, detay tasarım, üretilebilirlik ve ayrıntılardaki kalite konusunda öz verili ve yoğun çalışmaları sonucunda elde edilmiştir. Aracın üretiminde kullanılacak olan ana karkas yapı 3 boyutlu ölçümlendirme yöntemi ile bilgisayar ortamına aktarılarak konseptin bu yapıya uyumlu olarak geliştirilmesi sağlanmıştır. Araç tasarımında ileri yüzey modelleme yöntemi ile A-Class olarak adlandırılan 2nci derece sürekliliği olan yüzeyler oluşturulmuştur. Oluşturulan 3 farklı alternatiften biri seçilerek mekanik ve üretim detayları çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Busworld 2012 İstanbul’da sergilenen 5,5m ve 7,5m lik iki farklı boyda üretilen araçlar farklı iç donanımları ile farklı amaçlara yönelik alternatif seriler olarak piyasaya sürülmektedir. Busworld 2012 fuarında da yerli pazardan kasa görünümü olarak çok olumlu tepkiler alan araçların yurt içinde satışı için ürünlerin geliştirmeleri devam etmektedir.

Yerli araç üretiminin alt yapısının oluşturulduğu ülkemizde yerli tasarımların uluslararası piyasalarda değerlenmesi, bu ve benzeri projeler ile ülkemizin fason üretimden tasarım üssü olma yolunda ilerleme taşlarını oluşturacaktır.

Yurt dışı pazarlarda yerli tasarımların izlerini görmek ülkemizin tasarım ve üretim konularında bir adım daha ilerlemesinde katkımızın olması hem firmamız hemde yerli sanayi için umut verici bir adımdır. İhraçata yönelik bu tip gelişmeler yerel pazarda kazanılan paydan çok daha kıymetlidir. Üretimin ve Ar-Ge yapılanmasının ihracata yönelmesi ülkemizi küresel ekonomide öne çıkaracak en önemli etkendir.
Saygılarımızla

19.11.2023
309
Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba - Hi !
Size nasıl yardımcı olabiliriz ? I’m happy to help ?
1